Volkswagen X-35 Cup

Roliga nyheter, Volkswagen X-35 Cup kommer att fortsätta i år precis som förra året. Då hade jag inte chansen att vara med och segla men hoppas på att få vara med på Whyshore’s båt med Klabbe Nylöf på något race i år. Förra året vann Klabbe och det är väldigt kul att segla med honom. I vanliga fall så brukar ju Klabbe segla en av Sveriges snabbaste segelbåtar, en 60 fots trimaran. Och den är såklart roligare att hänga med på men X-35 är också roligt för att vara en mer vanlig båt med ett skrov. Jag har några foton från när jag blev upphissad till toppen av masten på den stora trimaranen förra året, den är jättehög så det var väldigt roligt. Men det skulle nog vara jätteläskigt att behöva bli upphissad för att fixa något (vilket kan behövas ibland om något går sönder) när det blåser mycket och gungar..

”Volkswagen Stockholm satsar vidare i Volkswagen X-35 Cup. Med fler anmälda båtar och med positiva erfarenheter från kappseglingssäsongen 2010 väntar nu en ny säsong.
Cupen är också en god grund för de team som skall delta i VM i Århus, Danmark i augusti. Volkswagen X-35 Cup är ett publikvänligt event som kommer att seglas i och runt Stockholm. I år ingår KSSS Sandhamn Open i Volkswagen X-35 Cup.

Fyra stycken 2-dagars Grand Prix:s kommer att arrangeras med fokus på banrace och med en tight distanssegling som tillägg. ”Vi är glada för ett fortsatt samarbete med Volkswagen Stockholm och vi ser fram emot att utveckla Volkswagen X-35 Cupen ytterligare. Intresset för segling ökar och sporten har blivit mer publik och det är kul!” säger seglarprofilen Klabbe Nylöf som också är initiativtagare till cupen. X-35 klassen är väletablerad och har VM-status. De fyra tävlingsarenorna är ett geografiskt medvetet val och skapar också förutsättningar för att umgås även utanför banan på närliggande restauranger. Här kan man umgås på after sail tillsammans med sponsorer och vänner och äta och dricka något gott tillsammans.

”Segling är roligt och miljösmart, precis som att köra Volkswagen Blue Motion” säger Tobias Rückert, chef för Volkswagen Stockholm. ”Vi har fått bra respons från våra kunder och samarbetspartner för vår satsning på Volkswagen X-35 Cupen. Det gör att vi nu tar ett ännu större grepp över cupen och vårt framgångsrika Volkswagen Sailing Team. Att det är VM i Århus i augusti gör ju att intresset kommer att öka ytterligare för X-35 båtarna och det är viktigt att synas där våra kunder befinner sig. I sommar är det mer än 2 miljoner som besöker i vår vackra skärgård.”

Lars Sörqvist, ordförande i X-35 Förbundet ser också fram emot kommande säsongen: ”X-35:an är en fantastiskt rolig båt att segla och våra regattor kännetecknas av fart, täta situationer och en mängd spektakulära händelser på banan. Detta kommer att leda till många minnesvärda upplevelser för både de seglande besättningarna och åskådarna. Klassen kännetecknas dessutom av en mycket social och öppen stämning varför de landbaserade aktiviteterna brukar vara mycket trevliga.”

Volkswagen X-35 Cup program inför 2011

GP 1 Stockholm     21-22 maj
GP 2 Sandhamn    11-12 juni
GP 3 Stockholm     18-19 juni
GP 4 Stockholm     10-11 september

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s